Au inceput lucrarile la zidul de sprijin pentru taluzul Cimitirului Smarda

Au inceput lucrarile la zidul de sprijin pentru taluzul Cimitirului Smarda

Municipalitatea a început lucrările la zidul de sprijin al taluzului Cimitirului Smârda.
Taluzul prezenta instabilitate și pericol de alunecare în două zone aflate pe partea dinspre strada Unirii: capătul spre intersecția cu strada Fabricii de Zahăr și capătul spre intersecția cu Bd. Mihai Viteazul. Pentru împiedicarea posibilelor alunecări de teren, municipalitatea a luat decizia realizării unui zid de susţinere împărțit în trei tronsoane, astfel încât să fie posibilă executarea lor individuală, în funcție de gradul de risc de alunecare al fiecărei zone în parte și de posibilitățile de finanțare a lucrării.
Pentru primul tronson, zidul de sprijin va avea o lungime de 85 metri liniari şi va fi construit din beton armat de tip cornier. Lucrările la acest tronson au demarat la începutul acestei săptămâni şi au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2014.
Pentru celelalte două tronsoane structura zidului de sprijin va fi de tip gabioane – zidărie uscată, asemănătoare cu cea a zidului existent, construit în urmă cu opt ani.
În ceea ce priveşte situaţia locurilor de înhumare din acest cimitir şi din celelalte aflate pe domeniul public al municipiului, Primăria informează că nu mai sunt locuri de veci libere, dar se caută soluţii în acest sens. În prezent, SC IPSV, care are în administrare cimitirele municipale, lucrează la identificarea locurilor de veci nerevendicate sau a celor părăsite prin neîngrijire timp de minim trei ani, pentru care va dispune anularea concesiunii, conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor din municipiul Giurgiu.

Ultima modificare: 01.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Pool Party la Tabara Stejarul

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.